Nilo Daniel

Voer de constructieve gesprekken die nodig zijn om het beste uit je team naar boven te halen.​

Verhoog effectiviteit, samenwerking en gevoel van saamhorigheid.

0 +
Deelnemers

Hoe ik kan helpen

Ik zorg ervoor dat teams op één lijn komen, perfect op elkaar inspelen, sneller weloverwogen beslissingen nemen en alles bespreekbaar maken.

Het is eigenlijk heel simpel, organisaties zijn gewoon een hele boel mensen bij elkaar die samen doelen willen bereiken. Dingen gaan fout als diezelfde mensen elkaar niet begrijpen, verkeerd met elkaar communiceren of niet precies weten wat er van ze wordt verwacht. Daarom is het essentieel om ruimte in te bouwen om de gesprekken te voeren die ertoe doen. Om elkaar goed te begrijpen en duidelijkheid te creëeren. Ik begeleid die constructieve gesprekken op twee verschillende manieren. 

Teamcoaching gebaseerd op dialoog

Door middel van een dialoog gefocuste aanpak help ik teams optimaal te functioneren. Om te beginnen zorg ik ervoor dat de belangrijkste thema's, frustraties en problemen op tafel komen zodat we vervolgens tot collectieve oplossingen kunnen komen. Ik laat teams zo achter dat ze zelfstandig verder kunnen en op zo een manier samenwerken dat ook toekomstige problemen adequaat opgelost kunnen worden.

Collectieve richting bepalen

Het kan zijn dat je te maken hebt met een complexe veranderopgave zoals energietransitie of digitalisering. Of het kan zijn dat je richting moet bepalen binnen een complex thema zoals inclusie en duurzaamheid. Vaak zie je dat mensen in de actiestand schieten en snel de uitvoering induiken. Begrijpelijk, maar onhandig. Ik zorg ervoor dat het juiste gesprek wordt gevoerd om neuzen dezelfde kant op te krijgen en vanuit gezamenlijkheid te opereren.

Waarom kiezen voor mijn aanpak?

Ruimte voor reflectie

Reflectie is noodzakelijk om tussentijds te evalueren wat jullie aan het doen zijn. Zo krijg je op tijd frustraties op tafel, biedt je ruimte voor tegenspraak en wordt blijft voor iedereen de waarom duidelijk.

Effectievere communicatie

Open en effectieve communicatie is cruciaal voor goed presterende teams. Door actief naar elkaar te luisteren is het makkelijker om ideeën uit te wisselen, constructieve feedback uit te wisselen en de lucht te klaren wanneer dat nodig is.

Verhoogde effectiviteit

Door in continue dialoog te blijven is het voor iedereen duidelijk waar ze aan werken en worden taken en verantwoordelijkheden goed verdeelt. Daardoor is het voor iedereen helder wat ze te doen staat om impact te kunnen maken.

Psychologische veiligheid

Een hight performing team heeft een veilige werkcultuur, waarin constructieve gesprekken dagelijkse praktijk zijn en mensen zichzelf mogen zijn. Dat kan alleen door kwetsbaar te durven zijn en het achterste van je tong te laten zien.

Minder uitval en meer retentie

Wanneer mensen elkaar echt leren kennen en het gevoel hebben op elkaar te kunnen bouwen ontstaat er automatisch een groter gevoel van saamhorigheid. Dat leidt tot meer werkgeluk, minder uitval en minder mensen die ontslag nemen.

Wil je meer weten over mijn werkwijze?

De belofte

Meetbare resultaten voor jouw team

Schakel mij in om je team meetbaar te laten groeien

Elk traject begint met een intake en nulmeting om de status van de samenwerking vast te stellen. Ik zet mij altijd voor de volle honderd procent in om ervoor te zorgen dat de samenwerking na een traject met mij groei laat zien. Niet alleen in jullie ervaring, maar ook in de eindevaluatie. Is dat niet het geval? Dan gaan we door tot dat wel zo is, of je krijgt je geld terug! 

Recensies

Wat anderen zeggen

"Nilo weet met een open blik en analytische geest goed tot de kern te komen. Hij denkt mee, spiegelt waar nodig en activeerde mij om helder naar mezelf te kijken. Zeker een aanrader om met Nilo aan de slag te gaan tijdens een socratisch gesprek!"
Ruben
Deelnemer leiderschapstraject
"Nilo heeft talent en expertise om als filosoof in tal van taaie vraagstukken het goede, noodzakelijke gesprek te faciliteren. Hierdoor weet hij een unieke waarde te verzorgen."
Laura
Directeur BIA gemeente Amsterdam
"Nilo heeft bij ons evenement met betrekking tot praktische filosofie een fantastische bijdrage geleverd met zijn inspirerende verhaal en fascinerende workshop! Al onze deelnemers waren zeer te spreken over de inzichten die zij in korte tijd hebben verkregen."
Amanda
Founder Vloeibaar
"Nilo is als geen ander in staat om overzicht te houden. Tijdens de sessies die hij verzorgde wist hij een helicopter view te behouden en onze input samen te vatten om verdere stappen te kunnen bepalen."
Znar
Projectleider programma opvang Oekraïnse vluchtelingen

Succesverhalen van klanten