Nilo Daniel

Wat je kan verwachten

De kunst van reflectie

Tijdens elke sessie behandelen we een belangrijk thema, zoals werk, liefde of technologie. Door middel van de kunst van het luisteren brengen we collectieve wijsheid naar boven die omgezet kan worden in daadkrachtige actie, met als doel bewuste keuzes te maken en jouw ideale leven vorm te geven. We creëren ruimte waarin je kunt nadenken over de wereld waarin je nu leeft, jouw ideale wereld en de weg die je moet bewandelen om daar te komen.

De socratische methode integereren

Tijdens het programma komen verschillende vormen van socratische gesprekken aan bod, waardoor belangrijke aspecten van jouw innerlijke leefwereld verhelderd worden. Je leert wat de Socratische Methode is en hoe deze methode je kan helpen in het dagelijks leven. Door de methode kun je bijvoorbeeld de juiste vragen stellen, de waarde van ervaringen inzien en vaardigheden ontwikkelen in actief luisteren.

Authentieke verbinding met gelijkgestemden

Door collectief te reflecteren op ervaringen ontstaat er een diepere en oprechtere verbinding. In een Socratic Circle nemen we de tijd en maken we ruimte voor een diepgaand begrip, waardoor authentieke verbindingen kunnen ontstaan. Door uit te zoomen en te reflecteren, kunnen nieuwe inzichten ontstaan die kunnen bijdragen aan verandering in je leven.

Opdrachten en reflectie oefeningen

Na elke sessie krijg je reflectie oefeningen en opdrachten mee die je thuis kan gebruiken. Ook ontvang je van mij een beknopte samenvatting van de sessie waar je nog eens duidelijk de inzichten, tegenstellingen en vervolgvragen terug kan vinden. Zo zorg je ervoor dat de inzichten die je opdoet tijdens de dialogen ook daadwerkelijk leiden tot het verwezenlijken van jouw ideale wereld.

Thema's en programma​

Het uiteindelijke programma wordt samengesteld door de deelnemers aan de Socratic Circle. Voorafgaand aan elke sessie stemt iedereen op hun favoriete thema’s of brengt een thema in. De facilitator zorgt ervoor dat alle thema’s relevant zijn en zich richten op belangrijke vragen van het leven.

Voorbeelden van gespreksonderwerpen zijn:

  • Identiteit & Zelfkennis
  • Carrière & Droombaan
  • Relaties & Vriendschap
  • Welzijn & Gezondheid
  • Sociale Rechtvaardigheid & Activisme
  • Social Media & Technologie
  • Kunst & Creativiteit

Over Socratic Circles

Socratic Circles is de verwezenlijking van de ambitie om een community van bewuste impact makers te creëren die hun innerlijke wijsheid omzetten in daadkrachtige actie en hun ideale wereld creëren. Het gaat om het bevorderen van een dieper begrip van wat het betekent om mens te zijn en waar het goede leven eigenlijk over gaat, los van de verwachtingen die eigenlijk niet van ons zijn. Authentieke manifestatie van elk persoon is de meest krachtige bron van verandering waar we collectief behoefte aan hebben.

Praktische informatie

Data: 11 juni, 25 juni en
9 juli

Tijd: 12:15 – 14:30

Locatie:
Mauritskade 55,
Amsterdam

Investering: €150 totaal voor 3 sessies

De facilitator

Met ruim 5 jaar ervaring met de Socratische methode, een master in filosofie en verschillende cursussen in zelfontplooiing, weet Nilo hoe hij groepsinteracties moet ontwerpen die leiden tot collectieve groei. Door het verenigen van hersenkracht ontstaat er wijsheid waar hij elke keer weer versteld van staat.

Meld je aan voor het programma