Nilo Daniel

Over Nilo Daniel

Praktisch filosoof, trainer en socratisch gespreksleider

Verhaal & Visie

Vanaf mijn eerste kennismaking met filosofie had ik meteen het gevoel dat er meer was dan alleen het abstracte denken, zoals velen filosofie zien. Ik begreep filosofie als denkruimte, lenigheid in je hoofd om zaken anders te bekijken en nieuwe perspectieven tot je te nemen. Begrijpen hoe je over de wereld nadenkt, wat je voor waar aanneemt en waar je in gelooft stelt je in staat om uit te zoomen en los te laten of te veranderen wat niet werkt of bij je past. Binnen de grenzen van de redelijkheid, zijn we het uiteindelijk zélf die betekenis moeten geven aan de wereld om ons heen. We vormen als het ware de werkelijkheid door onszelf in één perspectief vast te bijten. En hoewel dat misschien comfortabel is, is het misschien niet hetgeen dat het beste voor ons werkt. Als je er op die manier naar kijkt dan is filosofie iets transformatiefs, iets dat fundamentele veranderingen mogelijk maakt, iets dat kan leiden tot een betere wereld.

Nu help ik bedrijven en particulieren om anders te denken en nieuwe perspectieven te verkennen – met een flinke dosis filosofie en een knipoog naar het leven. Samen doorbreken we belemmerende patronen en creëren we ruimte voor groei en verandering. Door middel van filosofische oefeningen en de socratische methode, zorg ik voor meer flexibiliteit creativiteit. Wanneer je klaar bent om uit je denkpatroon te stappen en een nieuwe wereld van mogelijkheden te ontdekken, dan ben ik hier om je te helpen.

Biografie Nilo Daniel

Opleidingen

Universiteit Utrecht
Master Filosofie
Geslaagd in 2017

University College Roosevelt
Bachelor Liberal Arts & Sciences
Geslaagd in 2016

Epic Agility
CSM Scrum master
2022

T.I.O.U.W.
NLP Coach
2009 – 2013

Werkervaring (hoogtepunten)

Socratic Circles | Founder & Facilitator
2023 – Heden
Filosofische bijeenkomsten vol verbinding, verdieping en verwondering.

Zelfstandig | Socratisch Gespreksleider & Trainer
2019 – Heden (freelance)
Door gebruik te maken van de socratische methode en toegepaste filosofie help ik mensen, teams en organisaties verder met complexe hedendaagse vraagstukken.

Faculteit Wijsbegeerte | Founder & Trainer
2018 – 2020 (freelance)
Ontwikkelen van filosofietrainingen met als doel om deelnemers filosofische vaardigheden te leren en inzichten te geven uit academische filosofie.

Gemeente Amsterdam | Trainer Leiderschapsontwikkeling
2019 – 2021 (parttime)

Als trainer bij de Amsterdamse School was mijn rol het ontwerpen en begeleiden van dynamische trainingsessies, workshops en cursussen die speciaal waren afgestemd op het versterken van opkomende leiders. Ik heb succesvol meer dan 100 beginnende managers begeleid in het transformatieve programma “kickstart Leidinggeven”.

Gemeente Amsterdam | L&D Adviseur
2021 – 2022 (fulltime)
Verantwoordelijk voor de ontwikkeling, monitoring en evaluatie van leerprogramma’s over leiderschap, mentorschap en “opgavegericht werken” voor de 8.000 ambtenaren die werkzaam zijn in het Cluster Sociaal van de Gemeente Amsterdam.

Scheinertraining | Trainer
2017 – 2020 (freelance)
Verantwoordelijk voor de uitvoering van verschillende trainingen in persoonlijke effectiviteit, communicatie en delen van de NLP practitioner opleiding.